Ria Virtasen EM-kisaraportti

04.04.2017

Karkkilan moottorikerholla on suuri ilo saada joukkoon loistava naiskuljettaja, kun Ria Virtanen edustaa meitä kotimaassa ja maailmalla! Seuraavassa Rian kommentit Tanskassa ajetusta naisten EM-osakilpailusta.

Ria oli ajamassa ensimmäistä naisten EM-kilpailua Tanskassa, Naestvedissa. Tämä oli siis ensimmäinen EM-kilpailu, mitä naisille on järjestetty ja Ria oli ainoa suomalainen osallistuja. Ilmoittautuneita oli 36 ja paikalla oli 28 naiskuljettajaa.

Tanskan kisarata muistutti Salon rataa, lähtösuora oli kuitenkin ylämäkeen ja se tuotti hankaluuksia, koska pyörä alkoi lähdöissä keulimaan. Ria lähti suoraan Suomesta nastarenkailta kilpailemaan kesäkeliin, joten rataan ja alustaan tottumiseen meni hetki.

Ajat parani joka ajokerralla lauantaista ja seuraavan aamun vapaissa harjoituksissa olikin sitten lähtenyt 10 sekuntia pois kierrosajoista. Ajo oli rentoa sunnuntain kilpailuerissä.

Kisalähdöt olivat huonoja, vaan Ria paransi muutamalla sijalla erän aikana – molemmissa erissä. Parhaimmillaan oli 23. vaan tuli ohitetuksi kisan edetessä. Suurin osa kilpakumppaneista oli MM-tason kuskeja, joiden kanssa on kilpailtu aikaisempina kesinä.

Ria oli molemmissa erissä maalissa 24. ja tästä on hyvä jatkaa seuraaviin kilpailuihin. Varmuudella Ria ajaa Vantaalla 6.-7.5. naisten luokkaa MXD ja piikin lähtöä MX125. Tavoitteena olisi ajaa myös koko EM-sarja tänä vuonna.